Aké najčastejšie chyby ľudia robia pri organizácii podujatí?

Či už organizujete veľké alebo malé podujatie na vlastnú päsť, určite sa nevyhnete nejakým chybám, ktoré vám skomplikujú inak pokojný priebeh. Ktoré chyby sa pri chystaní a zháňaní vyskytujú najčastejšie? Prezrite si náš zoznam a vyvarujte sa im skôr, než sa definitívne pustíte do usporiadania vašej akcie.

Všetko na poslednú chvíľu

Keď si zmyslíte, že chcete zorganizovať podujatie 2 týždne pred plánovaným dátumom, pravdepodobne nezoženiete vhodného interpreta, požadovanú techniku a v najhoršom prípade vám nikto nespraví ani obyčajné chlebíčky. Na organizáciu podujatia si vždy vyhraďte dostatok času a vybraných dodávateľov kontaktujte v riadnom predstihu.

Nedostatok komunikácie

Komunikácia s dodávateľom sa nedá odbiť dvomi vetami. Práve z takéhoto dôvodu potom vznikajú rôzne nedorozumenia, ktoré majú za následok nespokojnosť klienta, diery v programe, nezrozumiteľné financovanie a ďalšie nepríjemnosti. Akékoľvek otázky okamžite konzultujte s každým, kto má na starosti nejakú časť vášho podujatia.

Najlacnejšie nie je vždy najlepšie

A dokonca ani to najdrahšie nemusí splniť vaše očakávania. Pri vyberaní cateringu, DJ-a, šoféra alebo akéhokoľvek iného zodpovedného človeka nepozerajte len na jeho cenu. Stavte radšej na referencie spokojných klientov a na dlhoročné skúsenosti. Ak raz nájdete spoľahlivého dodávateľa, dlhodobá spolupráca bude výhodná pre obe strany.

Bez zodpovednej osoby to nepôjde

Zodpovedné osoby musia byť dve. Jedna stojí na strane klienta (konateľ firmy, riaditeľ, poverená osoba), druhá stojí na strane dodávateľa. Ak sa rozhodnete pre event na kľúč, renomované agentúry vám pridelia človeka, ktorý s vami bude celý čas v kontakte, stále vám bude k dispozícii a postará sa o bezproblémový chod celého podujatia.

Vždy sa na niečo zabudne

Ak sa predsa len rozhodnete organizovať event na vlastnú päsť, poriadne si spíšte všetky dôležité body a neváhajte ich konzultovať s ďalšími ľuďmi. Vďaka tomu sa vám nestane, že nezabudnete zajednať catering, hudobného interpreta alebo autobus pre odvoz hostí.

Ak máte záujem o profesionálnu organizáciu eventu na kľúč alebo hľadáte čiastkové doplnkové služby, neváhajte sa na nás obrátiť. Garantujeme vám, že vy aj vaši hostia budete na 100 % spokojní.